Institutioneel racisme: livestream Domenica Ghidei Biidu

-

Wil jij je kennis over institutioneel racisme verbreden? Wat gebeurt er al en wat kan er nog beter? Wat kun je zelf doen? Kijk live mee met het gesprek tussen Domenica Ghidei Biidu en Aldith Hunkar bij Kunstlinie op 13 november.

Vooroordelen en onbewuste gedragspatronen zitten diep ingebakken in de Nederlandse samenleving. Tijdens deze livestream ontrafelt Domenica Ghidei Biidu in gesprek met Aldith Hunkar de oorzaken en gevolgen van institutioneel racisme. Domenica is onder meer strategisch adviseur, mensenrechtenadvocaat en vertegenwoordigt Nederland in de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI). Met deze jarenlange kennis en ervaring verschaft zij inzicht in de grote lijnen van deze problematiek. Wat betekent institutioneel racisme anno 2020? Hoe kunnen we dit veranderen?

Aldith Hunkar, de bevlogen journalist en presentator, zullen velen nog kennen van haar jaren als presentator bij NOS Journaal. Met haar uitgesproken visie op diversiteit en de Nederlandse identiteit zorgt zij voor een interessant en dynamisch gesprek over racisme.

Heb je een vraag over institutioneel racisme in Nederland? Stel je vraag live aan Domenica en Aldith! Meld je hier aan en ontvang de link voor de livestream op vrijdag 13 november van 19:00 tot ca. 20:00.

Kunstlinie
De livestream wordt georganiseerd door Kunstlinie als aanvulling op de tentoonstelling Why the Caged Birds Sing. We staan hierin uitgebreid stil bij het antiracismeprotest in Almere eerder dit jaar. Daarnaast is er veel aandacht voor kunstenaars, bekend en opkomend, die de thema’s racisme en ongelijkheid verankeren in hun werk. De bezoeker krijgt een inkijkje in hun relatie tot de thematiek en waarom zij ervoor kiezen om wat hen beweegt te uiten in hun kunst.
Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19 is de tentoonstelling tijdelijk gesloten. De tentoonstelling is daarom verlengd t/m 6 december. In de tussentijd biedt Kunstlinie online verdieping en inspiratie, die je vindt op de website www.kunstlinie.nl.

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons