Inspiratiedag Vrede Verbindt Over Grenzen

-

In tijden dat de Amerikaanse president Trump praat over het bouwen van een grensmuur en Europa de buitengrenzen steeds meer sluit voor vluchtelingen, kiest PAX als thema van de Vredesweek 2019 (21-29 sept): ’Vrede Verbindt Over Grenzen’. Het thema nodigt uit om de grenzen op te zoeken en te onderzoeken. Want aan de andere kant van de grens wacht vaak een wereld aan ontmoetingen en mogelijkheden.

 

Wil jij tijdens de Vredesweek 2019 laten zien dat je voor vrede kiest? Kom dan naar een van de PAX Inspiratiedagen! Hier krijg je ideeën wat je met het thema kunt doen, en ontmoet je andere mensen die net zo bevlogen zijn. Dit jaar vinden de drie Inspiratiedagen plaats op 9 maart in Amersfoort, op 23 maart in Nijmegen, en op 13 april in Rotterdam (van 9:30-15:15).

Programma Inspiratiedagen

Het programma bestaat uit een feestelijke opening met woord van PAX en een lokale spreker, diverse inspirerende en leerzame workshops, en voldoende tijd voor onderlinge ontmoeting tijdens de lunch. De Nijmeegse schrijver Qader Shafiq, afkomstig uit Afghanistan, komt spreken in Nijmegen, de sprekers in Amersfoort en Rotterdam worden z.s.m. bekendgemaakt.

Dit jaar heeft PAX weer een mooi programma van workshops in de aanbieding:

Workshop 1.   Grenzen lokaal: hoe maak je een analyse van de situatie in jouw eigen dorp of stad?

Workshop 2.   Hoe organiseer ik een Walk of Peace over het jaarthema 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’?

Workshop 3.   Grenzen lokaal: hoe kun je verschillende partijen in jouw dorp of stad succesvol samen laten werken aan vrede?

Workshop 4.   PAX Vieren: hoe organiseer je een viering over het jaarthema 2019 ‘Vrede Verbindt Over Grenzen’?

Praktisch

Voor wie?       Iedereen die actief wil zijn tijdens de Vredesweek, zoals de Ambassades van Vrede en Walk of Peace groepen, maar ook mensen die voor het eerst mee willen doen!

Lunch              Is inbegrepen, speciale dieetwensen kunnen worden doorgegeven.

Kosten            Deelname is gratis. Voor leden van Ambassades van Vrede geldt, dat zij hun reiskosten kunnen declareren.

Aanmelden     Meld je aan via vredesweek@paxforpeace.nl, en dan stuurt PAX je binnenkort verdere details.

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons