Wat doet Starters4Communities voor Den Haag en voor jou?

DEN HAAG – Joost Los en Rinske Wessels, twee starters uit het Starters4Communities programma in Den Haag, zetten zich met veel passie in voor Onzichtbaar Den Haag. Dit initiatief zet kwetsbare burgers, hun ambassadeurs, in om professionals in het sociale domein te trainen vanuit de ervaringsdeskundigheid van deze ambassadeurs. In de Haagse wijk Waldeck heeft de gemeente een ruimte beschikbaar gesteld om hierin een leslokaal voor de wijk te starten. In het programma dat Onzichtbaar Den Haag hier zal aanbieden leert de doelgroep hun kwetsbaarheid in te zetten en hun droom in en voor de wijk te realiseren.

Onzichtbaar Den Haag krijgt een boost!
Naast het volgen van allerlei leerzame workshops rondom sociaal ondernemen zijn Joost en Rinske gevraagd dit programma mee te helpen zichtbaar te maken in de wijk en naar potentiële financierders. Een mooi doel vindt Joost. “Ik herinner mij het moment dat ik terugkwam in Nederland na ruim 2 jaar te hebben doorgebracht in het buitenland. First stop: Albert Heijn. Onderweg ving ik een wanhopige discussie op tussen twee daklozen die complete radeloosheid uitstraalden. Dit zette me aan het denken”. De samenwerking met dit project vindt hij erg interessant. Met zijn commerciële achtergrond bekijkt hij dit initiatief uit het sociaal domein ook vanuit een business point of view. “Echter blijft het natuurlijk een sociaal project en kan bijvoorbeeld ‘de weg ernaar toe’ een einddoel zijn. Terwijl ik denk: wat levert het uiteindelijk op onderaan de streep?”. Dit maakt de samenwerking heel interessant.

Ook Rinske legt de verbinding met haar eigen onderneming. “Het maken van een benchmark voor Onzichtbaar Den Haag naar vergelijkbare initiatieven, biedt mij de mogelijkheid om me meer in de wereld van sociale domein te verdiepen en te zoeken naar verbindingskansen met mijn eigen bedrijf Samen Ruimte Maken (nu vooral actief in het verduurzamen van het ruimtelijke domein)”.

Wanneer de samenwerking met Onzichtbaar Den Haag voor deze toppers geslaagd is is wanneer het initiatief met onze tools en aanbevelingen zich zowel helder in de wijk weet te presenteren als tegenover potentiële nieuwe opdrachtgevers en financierders.

Starters4Communities
Starters4Communities is een sociale onderneming die een verbinding creëert tussen jonge starters op de arbeidsmarkt en actieve bewoners en impact projecten in de stad. S4C organiseert onder andere trainingsprogramma’s in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Tilburg en Nijmegen. Tijdens deze trainingsprogramma doen de deelnemers (onze starters) door middel van workshop meer kennis en tools op op het gebied van sociaal ondernemen. Onze starters zijn enthousiaste twintigers en dertigers met verschillende studieachtergronden. Iedere starter brengt zijn eigen kennis en ervaringen met zich mee. Zo ontstaat er een diverse groep vol kwaliteiten en kennis. Deze skills zetten ze samen in om impact projecten te ondersteunen en op deze manier bij te dragen aan een dynamische een leefbare stad.

Met de frisse blik van onze starters wordt er een onderlinge samenwerking aangegaan om toe te werken naar het verwezenlijken van toekomstdromen van de impact projecten, om deze projecten zo te helpen groeien. Dit kan met behulp van een adviesrapport, een uitgewerkt plan of een praktische oplossing. Aan het eind van het traject hebben de projecten een boost gekregen en zijn ze weer een stapje verder gekomen. Met het trainingsprogramma van Starters4Communities investeren de starters in zichzelf én in de stad.

Meer informatie
Wil jij ook meewerken aan impact projecten voor een sociale en duurzame stad? En ontdekken of het trainingsprogramma van Starters4Communities iets voor jou is? Meld je dan aan voor een van de oriëntatie avonden op 31 januari en 21 februari in Den Haag. Vul je gegevens in via de knop Den Haag: http://www.starters4communities.nl/voor-starters/  of stuur een mailtje naar lizette@starters4communities.nl

Van 31 januari om 19:30 t/m