IDFA Docu: Objector + Talk: Silencing Jewish Critics

- Pakhuis de Zwijger

‘Zelfhatende jood’, ‘antisemiet’ en ‘verrader’. Dit zijn enkele reacties die joodse mensen krijgen wanneer ze hun kritiek op Israël uiten, wat vaak wordt gelijkgesteld met het in de hand werken van antisemitisme. Wat zijn zijn de barrières die joden en Israëlische critici tegenkomen in de praktijk? Op welke manieren proberen deze kritische joodse en Israëlische stemmen zich te organiseren en wat is de rol van de Israëlische lobby in Nederland?

Een andere vraag is, wat gebeurt er wanneer niet-joodse en Arabische mensen Israël bekritiseren? Is er dan een ander antwoord en hoe verschillen deze? Een panelgesprek na de IDFA-docu ‘Objector’ die een jonge Israëlische vrouw volgt die haar legerdienst weigert.

Gratis reserveren via de website van Pakhuis de Zwijger: https://dezwijger.nl/programma/silencing-jewish-critics

Met in dit programma

Erella Grassiani – Mede-oprichter van Gate48, kritische Israelis in Nederland en antropologe aan de Universiteit van Amsterdam

Jaap Hamburger – Voorzitter Een Ander Joods Geluid

Dina Zbeidy – PhD onderzoeker en antropologe aan de Universiteit van Amsterdam

Abdou Menebhi – Voorzitter Comité 21 Maart

Nirit Peled – Israeli filmmaker, teacher and documentary maker for VPRO Tegenlicht

Over de IDFA film ‘Objector’:
‘Objector’ vertelt het verhaal van een jonge vrouw uit Israel die de keuze maakte haar dienstplicht te weigeren. Nu Atalya haar dienstplicht heeft geweigerd moet zij zich navigeren door moeilijke vragen over activisme en haar relatie met haar thuisfront. Atalya’s verhaal zal kijkers laten begrijpen wat de consequenties zijn voor mensen die gevangen genomen zijn en als verraders worden gezien omdat zij weigeren mee te doen aan de bezetting van Palestina. De film volgt Atalya in haar laatste weken in aanloop naar de gevangenisstraffen die zij moet uitzitten.

De film begint om 15:30, een ticket hiervoor kan je hier bestellen. 

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons