Help rivieren zichzelf verstaanbaar maken

Zowel de Braziliaanse actrice, theatermaker en onderzoeker Gabriela Carneiro da Cunha als kunstenaarscollectief The All Rivers and Species Act doen onderzoek naar rivieren. Tijdens deze workshop wordt het publiek uitgenodigd om de ‘stem’ van het water met artistieke methoden te verkennen en versterken.

Kunnen we nieuwe, collectieve manieren ontwikkelen om naar rivieren te luisteren of ze aan te voelen? Zijn er wettelijke persoonsrechten toe te kennen aan niet-menselijk leven? Deze workshop onderzoekt op verschillende artistieke manieren de mogelijkheden om niet-menselijke stemmen tot leven te brengen.

The All Rivers and Species Act is een project van kunstenaars Jemma Woolmore, Cristina Napoleone, Ibelisse Guardia Ferragutti, Nayeli Vega, Jenny Handley en Lily Mccraith. Voor het Holland Festival is een speciale samenwerking binnen de workshop ontwikkeld met Gabriela Carneiro da Cunha, van wie in het festival Altamira 2042 te zien is over de Braziliaanse Rio Xingu. De workshop wordt gepresenteerd in samenwerking met FIBER Festival.

Voor meer info bekijk de website

Van 15 juni om 10:00 t/m 16 juni 2022 om 17:00