Tentoonstelling over de relatie tussen mens en water

De mens beïnvloedt water en water beïnvloedt de mens. Verschillende kunstenaars maken uiteenlopend werk over de vele gezichten van water en de relatie tussen water en mens in deze tijd. Deze expositie is gratis toegankelijk.

Welk effect heeft de mens op de zee, op rivieren, meren, grond- en regenwater? En welke effecten heeft water op de mens? Water kan een bedreiging vormen, maar het kan ook een bron van inspiratie zijn. In de verbeelding van kunstenaars en schrijvers kan water vernietigend zijn, maar ook: zuiverend, de bron van leven, genezend en beschermend.

Deze groepstentoonstelling onderzoekt door middel van fotografie en kunstinstallaties de relatie tussen mens en water: zowel de afhankelijkheid als de ondergeschiktheid van de mens aan het water. Deze levensbron is paradoxaal genoeg tegelijkertijd destructief als noodzakelijk en heilzaam. Een aantal (inter-)nationale en multimediale kunstenaars onderzoekt de invloed van de door de mens veroorzaakte klimaatverandering, vervuiling en uitputting op het water van onze planeet. Aanpassingsvermogen van de mens aan deze veranderingen is essentieel.

Voor meer info bekijk de website

Van 3 juni om 12:00 t/m 10 juli 2022 om 21:00