Het klimaat rond kernenergie – Nijmegen

-
Steeds vaker wordt kernenergie genoemd als ‘de oplossing’ voor het klimaatprobleem. Enerzijds is dat begrijpelijk, immers, we moeten alles op alles zetten om de klimaatcrisis af te wenden. Echter, kernenergie biedt geen duurzame oplossing.

Kernenergie is niet alleen schreeuwend duur, het is ook nog eens veel te langzaam om het klimaat te redden. Kernergie heeft daarnaast nog een aantal onoverkomelijke andere problemen: radioactief afval, risico’s op zware ongelukken en proliferatie van kernwapens.

Om het klimaat te redden zijn er betere, sneller beschikbare en goedkopere duurzame alternatieven. Toch laait de discussie over kernenergie, met ogenschijnlijk mooie beloften, steeds weer op.

Vanaf half maart organiseert WISE daarom diverse bijeenkomsten door het land heen, op 31 maart in Nijmegen. Deze avond organiseren we samen met de Nijmeegse Studentenvakbond AKKU. Jong en oud, iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van onze energievoorziening, is van harte welkom om mee te denken en mee te praten.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons