Laten zien dat er verzet is tegen de bouw van nieuwe kerncentrales. Met dat doel organiseert WISE van 24 tot en met 26 september een fietsprotest in Zeeland en Noord-Brabant.

In de komende periode willen we alles op alles zetten om de energietransitie in een duurzame richting te bewegen. Kernenergie is duur, traag en vervuilend en past niet in een schone, duurzame energievoorziening.

Praktische info:

De driedaagse fietstocht begint met een manifestatie in Middelburg en zal zich langs de kerncentrale van Borssele, richting Moerdijk verplaatsen, een potentiële locatie voor een nieuwe centrale. De fietsgroep zal uiteindelijk aankomen in Den Bosch. Langs de route zullen verschillende manifestaties gehouden worden.

Als je mee wilt fietsen, schrijf je dan in als deelnemer via wise.kentaa.nl. Om het verzet tegen kernenergie te blijven voeren hebben we er een sponsorfietstocht van gemaakt. Als je zelf niet mee kunt fietsen mag je natuurlijk ook de andere deelnemers sponsoren. Kies dan voor Doneer nu.

Over WISE:

WISE voert al sinds 1978 met succes actie tegen kernenergie. In 2017 bracht WISE samen met lokale groepen 50.000 mensen op de been om te protesteren de Belgische scheurtjescentrales Doel3 en Tihange2. Dit was de grootste anti-kernenergie demonstratie op Nederlandse bodem sinds de jaren ’80.