#Feelings: een pleidooi voor verveling

- De Nieuwe Liefde

Mindfulness, digitale detox, onthaasten, mentale stilte, terugtrek-weken in stille oorden: het is druk op de markt van het leren nietsdoen. Maar achter de zoektocht naar leegte ligt ofwel de fear of missing out, ofwel de lokroep van een volgepropt bestaan. Nietsdoen als instrument tot productiviteit is populair – maar wat als we werkelijk nietsdoen? Ons kapot vervelen? Doen we dat überhaupt nog, of is het onzichtbaar geworden achter onze (digitale) bezigheden?

Sophie Derkzen praat erover met onder andere filosoof Ignaas Devisch, schrijver van het boek Rusteloosheid over ons drukke maar naar stilte verlangende bestaan. We kijken tergend saaie filmbeelden (Bob Ross!), luisteren naar een pleidooi van een vervelingsdeskundige en een column. Bereid je voor op een lange saaie avond – want we onderzoeken ook met het publiek hoe het is om je stierlijk te vervelen.

22 januari 2019 |20:00 uur – Een ode aan Woede.
Een avond over woede als emotie én over woede als motor voor maatschappelijke betrokkenheid. Wat zijn jouw ervaringen en hoe kun je woede omzetten naar een constructieve functie? Met o.a. Rikko Voorberg.

12 februari 2019 |20:00 uur – Een onderzoek naar Schaamte.
We kijken naar gênante filmscènes en wie durft, mag laten weten waar ie zich echt verschrikkelijk voor schaamt. Met verder een schroomvallige column en timide naborrel. Met o.a. Coen Simon.

 

Voor kaarten en meer informatie, klik hier.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons