#Feelings: een ode aan woede

- De Nieuwe Liefde

Servies tegen de muur, krijsen, blauwe plekken of erger, oorlogen, haat. Woede kent vele gedaanten en de meeste liegen er niet om. Wie zich ergens tegen verzet haalt zich vaak woede op de hals en wie een groot verlies lijdt kan bekropen worden door een machteloze razernij. Woede is explosief, een van onze krachtigste emoties. Daarover praat Sophie Derkzen met een psycholoog.

Maar woede heeft ook een constructieve functie: zie de actie #BOOS van Tim Hofman. Ook Rikko Voorberg, die publiceerde over ‘de kracht van diepgevoeld vloeken, een zuiver godverdomme’ en zijn woede inzette voor onder andere hulp aan vluchteligen. Sophie Derkzen praat met hem en met een trainer in anger management. Het publiek kan meepraten over ervaringen (wanneer was je het allerkwaadst en wat deed je toen?) en er zullen driftaanvallen van het scherm en van het podium spatten. Een avond over woede als emotie én over woede als motor voor maatschappelijke betrokkenheid.

 

12 februari 2019 |20:00 uur – Een onderzoek naar Schaamte.
We kijken naar gênante filmscènes en wie durft, mag laten weten waar ie zich echt verschrikkelijk voor schaamt. Met verder een schroomvallige column en timide naborrel. Met o.a. Coen Simon.

Benieuwd naar de avonden die geweest zijn? De serie pagina van #Feelings vind je hier.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons