Duurzame designerfashion Via India

- Rosenstock Huessy Huis, Hagestraat 10 Haarlem

Een Nederlandse primeur: de presentatie van duurzame designerkleding uit India met authentieke verhalen over de makers. De verhalen en creaties zijn onafscheidelijk. Wat je hoort kun je op deze middag ook zien, voelen, passen en kopen.

Kennismaking met oeroude katoensoort
We nemen je mee op reis door Noordwest India waar bioboeren een oeroude, oorspronkelijke katoensoort herintroduceren. Als je deze handgesponnen katoen voelt, waan je je 200 jaar terug in de tijd toen mousseline Europa veroverde. India’s meest creatieve, duurzame fashiondesigners maken er collecties van die zeldzaam van kwaliteit zijn. Voor Nederland volstrekt uniek.

Diervriendelijke zijde (bestaat echt)
De reis gaat verder naar Zuid India, waar een echtpaar diervriendelijke zijde maakt. Zij redden rupsen van hun noodlot in de kookpot. Alle, op de markt opgekochte cocons van zijderupsen worden gecheckt door liefdevolle handen. Alleen van lege exemplaren worden zijdezachte stoffen gemaakt met thermische eigenschappen.

Plantaardige textielverf uit de Himalaya
Vanuit het zuiden steken we door naar de uitlopers van de Himalaya’s. Daar maakt een kleine gemeenschap van lokale planten en vruchten textielverf met een verbazend diep en rijk kleurenpalet.

100% transparantie over de productie van kleding kan alléén als er persoonlijke betrokkenheid is bij het hele traject. Dit is de drijvende kracht achter de fair gemaakte collecties die deze middag gepresenteerd worden door Via India. Toegang is gratis. Aanmelden kan tot 30 januari via info@viaindia.nl. Een indruk van de collectie krijg je op https://www.viaindiafashion.nl

Via India is een jong, duurzaam fashionlabel uit Wageningen

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons