Dutch Movies Matter Night @ Movies that Matter Festival 2019

-
Dutch Movies Matter is het competitieprogramma van het Movies that Matter Festival 2019 voor Nederlandse geëngageerde films. Tijdens de bijzondere Dutch Movies Matter Night wordt de regisseur van de winnende film bekroond met de Dutch Movies Matter Award en €5.000. Na afloop van de uitreiking wordt Dirty God (reg. Sacha Polak) vertoond.

? Awardceremonie
De regisseur van de winnende film wordt bekroond met de Dutch Movies Matter Award en € 5.000. De prijs wordt uitgereikt door juryvoorzitter Silvia van der Heiden, directeur van het Nederlands Film Festival, en geïntroduceerd door Dirk van der Straaten, artistiek directeur van Movies that Matter.

? Dirty God
De artsen zijn tevreden wanneer Jade, een jonge moeder uit Londen, uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar kan ze zelf ooit nog tevreden zijn? Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen op haar hals, borst, armen en een deel van haar gezicht. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven. Openingsfilm van IFFR 2019.

? Q&A met filmmaker Sacha Polak & hoofdrolspeelster Vicky Knight
Filmjournalist Dana Linssen (NRC, Filmkrant) spreekt na de film met actrice Vicky Knight en regisseur Sacha Polak over het maken van de film. Zij zullen vertellen hoe Vicky Knight ontdekt werd nadat ze een video van zichzelf op Facebook plaatste en na lang aandringen de hoofdrol in Sacha Polak haar Engelstalige debuut accepteerde.

?️ Kaarten Dutch Movies Matter Night: €10,50
? Theater aan het Spui, Grote Zaal

De voertaal van dit event is Engels

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons