Doe mee met de nationale Vredesweek

-

Iedereen kan iets voor vrede doen! Met die gedachte organiseert PAX ieder jaar de nationale Vredesweek. Samen met duizenden mensen door heel Nederland komen we in actie voor vrede. Ook in 2019 wordt de Vredesweek weer georganiseerd, van 21 t/m 29 september. En jij kunt ook mee doen!

Loop bijvoorbeeld mee met een Walk of Peace. Dat kan onder andere in Zoetermeer, waarbij ook de Bosnische Straattheatergroep Keepers zal optreden. Ze gaan hier naar eigen zeggen “op stap met een rugzak vol met grenzen: leeftijd, gender, huidskleur, cultuur, religie. Onderweg gaan we die rugzakken uitpakken en bruggen bouwen – verbinden over grenzen, werken aan vrede.” Maar ook in veel andere steden kun je meelopen.

Naast een hoop mooie vredeswandelingen zal het er dit jaar in Zwolle wat sportiever aan toe gaan want zij gaan joggen voor vrede! Tijdens deze route ga je van het Dominicanenklooster via de Synagoge naar de Moskee. Een sportieve manier om mensen van verschillende levenspaden te ontmoeten.

Voor kinderen en jongeren is er deze Vredesweek ook genoeg te doen. Zo wordt er speciaal voor jongeren in Aalsmeer een Loesje workshop gehouden, lopen basisschool kinderen in Overvecht mee met een Walk of Peace, doen kinderen in Zeist mee aan het vouwen van 1000 kraanvogels en wordt er in Zoetermeer een FIFA toernooi gehouden.

Verder zijn er nog talloze andere Vredesweekactiviteiten, van filmavonden tot collegetours en van festivals tot debatten Zo zijn er door heel het land 40 lezingen van PAX medewerkers, met onderwerpen variërend van kernwapens tot bloedkolen, en van Syrië tot Colombia. Ook spreekt staatssecretaris Paul Blokhuis in Apeldoorn over het thema van deze Vredesweek, en is PAX ambassadeur Vincent Bijlo te beluisteren in Schiedam en Den Haag.

Een compleet overzicht van alle activiteiten van de Vredesweek 2019 is te vinden op www.vredesweek.nl/agenda.

Meer info? Of heb je vragen? Mail ons: vredesweek@paxforpeace.nl

 

Het programma van de Vredesweek volgt in augustus op www.vredesweek.nl

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons