Documentaires: My Enemy, My Brother & Abu

-
Locatie: Humanity House

Tijdens deze avond vertonen we twee documentaires waarin de ervaringen van migranten uit het Midden-Oosten en Pakistan centraal staan. De Canadese regisseurs Ann Shin and Arshad Khan zijn na afloop van de films aanwezig voor Q&A. We praten met hun over vraagstukken rondom migratie, integratie en identiteit. 

MY ENEMY, MY BROTHER (14 MINUTES)

Zahed en Najah zijn twee voormalige vijanden uit de Iran-Irak-oorlog die voor het leven bloedbroeders worden. 25 jaar nadat de één de ander op het slagveld heeft gered, ontmoeten ze elkaar toevallig in Canada. Gezien de recente berichtgeving over het Midden-Oosten, is dit aangrijpende verhaal van Najah en Zahed een verrassende bevestiging dat medemenselijkheid de politieke grenzen kan overschrijden.

Met een nagesprek met de Canadese regisseur Ann Shin.


ABU (81 MINUTES)

De Pakistaanse homoseksuele filmmaker Arshad Khan onderzoekt zijn moeizame relatie met zijn islamitische vader en hun strijd over religie, seksualiteit, kolonialisme en migratie naar Canada. Met behulp van (persoonlijke) filmfragmenten en animatie belicht hij de lastige balans tussen familie en bestemming, conservatisme en liberalisme en moderne ontwikkelingen.

Met een nagesprek met Canadese regisseur Arshad Khan.

Over dit programma

Deze filmvertoning wordt mogelijk gemaakt door de Canadese Ambassade en the International Organisation for Migration (IOM) en is onderdeel van het International Queer & Migrant Film Festival, dat plaatsvindt van 6 tot 13 december in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem en Rotterdam. Het filmfestival richt zich op het zichtbaar maken van seksuele diversiteit in migrantengemeenschappen door film, debat, fotografie en theater.

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons