Docu-dag: The Distant Barking of Dogs

-
Locatie: Humanity House

In ‘The Distant Barking of Dogs’ zien we de oorlog in Oost-Oekraïne door de ogen van de 10-jarige Oleg. De film neemt je mee in zijn belevingswereld waarin de oorlog steeds dieper infiltreert. De documentaire ging in wereldpremière tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA) 2017 en sleepte er gelijk een award binnen.

Oleg woont samen met zijn geliefde grootmoeder Alexandra in het kleine dorpje Hnutove. In dit oorlogsgebied klinken vrijwel dagelijks de geluiden van afweergeschut en raketinslagen. Terwijl steeds meer mensen het dorp verlaten, blijven Oleg en Alexandra achter omdat zij geen andere plek hebben om naar toe te gaan. Het leven wordt steeds moeilijker en het einde van de oorlog is niet in zicht.

In dit nu half-verlaten dorp zijn Oleg en Alexandra de enige echte constanten in elkaars leven. De film laat zien hoe kwetsbaar maar cruciaal hechte relaties zijn om te overleven. Vanuit het perspectief van Oleg onderzoekt de film wat het betekent om op te groeien in een oorlogsgebied.

NAGESPREK

Na afloop van de film praten we verder met Floris Akkerman, reizend correspondent voormalige Sovjet Unie. Hij reist regelmatig naar de regio en maakt verhalen voor verschillende media, waaronder De Correspondent en Bureau Buitenland van VPRO.

Wat vonden anderen?

De film ‘The Distant Barking of Dogs’ won de IDFA Award for Best First Appearance (2017). Ook volgens Hollywood Reporter is het een unieke documentaire, die zich onderscheid van andere films die oorlog tonen ‘door de ogen van een kind’.

Over dit programma

We beginnen het nieuwe seizoen met twee prachtige documentaires van IDFA 2017. Deze hele zondagmiddag kun je je terugtrekken in het Humanity House en je laten ontroeren en verrassen door ‘The Distant Barking of Dogs’, over de oorlog in Oost-Oekraïne gezien door de ogen van de 10-jarige Oleg en ‘The Judge‘, over de eerste vrouwelijke Sharia rechter in het Midden-Oosten. Na afloop van beide films praten we na met interessante sprekers.

Wil je beide films zien? Koop dan een passe-partout!

Praat mee en blijf op de hoogte via het Facebook evenement.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons