In haar nieuwe boek Woorden schieten tekort onderzoekt Gerrard alle aspecten van dementie. Wat is het voor aandoening? Wat zegt de medische wetenschap? Hoe gaan wij als maatschappij met deze ziekte om? Hoe is het om dementie te hebben? En wat ervaren naasten? Gerrard belicht het onderwerp vanuit kunst, literatuur en filosofie. Ze zegt: ‘Dementie is het verdwijnen, een apocalyps van betekenis’. Sinds haar vaders dood is ze een inspirerend voorvechter geworden voor de rechten van dementiepatiënten én de mensen die voor hen zorgen.

Dit programma is in het Engels.
In samenwerking met Uitgeverij Meulenhoff.

Woorden schieten tekort van Nicci Gerrard verschijnt op 5 februari in Nederland, tevens de wereldpremière. Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren door Nicci Gerrard.

 

GASTEN:
Nicci Gerrard was lange tijd journalist bij onder meer de Britse krant The Observer en is de vrouwelijke helft van het succesvolle schrijversduo Nicci French. Ze schreef eerder vijf eigen romans op eigen titel en een non-fictieboek. In 2016 ontving ze de Orwell Prize voor haar journalistieke werk over dementie. Met haar stichting John’s Campaign komt ze op voor de rechten van (de begeleiders van) dementerenden.

Gerjoke Wilmink is directeur-bestuurder van Alzheimer Nederland, dat al bijna 35 jaar hulp en informatie biedt aan mensen met dementie en hun directe omgeving. Momenteel zijn er circa 270.000 mensen met dementie in Nederland en dat aantal groeit. ‘Dementie is veel meer dan geheugenverlies. Wat zijn de wensen en behoeften van mensen met dementie en hun naasten? En hoe kunnen we allemaal een rol spelen in een dementievriendelijke maatschappij?’ Gerjoke vertelt erover in een column.

Moderatie door Marjan Slob. Zij is schrijver, filosoof en columnist van De Volkskrant. Met haar laatste boek Hersenbeest won zij de Socratesbeker.

 

Voor meer informatie en kaarten, klik hier.