Een jeugdvoorstelling over racisme; over kleine verschillen met grote gevolgen. Met twee aandoenlijke nieuwelingen die vol humor en naïviteit proberen uit te vinden waarom de een bang, boos en de ander juist blij wordt van verschillen.

Theatermaker Sadettin Kirmiziyüz (Troubleman) sloeg met jeugdtheatergezelschap de Toneelmakerij de handen ineen voor een voorstelling voor kinderen over racisme: “Je kunt natuurlijk niet tegen iemand van acht jaar zeggen wat wel en wat geen racisme is, je moet het op een bepaalde manier aankleden. Dus niet een zwarte jongen en een wit meisje, of een Turkse jongen tegenover een Nederlandse. We doen het abstracter: ik speel een blauwe jongen die opgroeit in een witte wereld, en die ontmoet een rood meisje dat opgroeit in een gele wereld.”

Theaterkrant (****) schreef over de voorstelling: “Fraai is samenspel van beide spelers, die gedurende de voorstelling niet alleen in woord maar vooral in houding schakelen tussen onschuldig en verbeten, onzeker en vol zelfvertrouwen, haat en liefde.“ En in Parool verscheen: “geëngageerde voorstelling waarin diversiteit met een prettige graad van abstractie wordt gepresenteerd.”

Op vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 november zijn de laatste drie voorstellingen van De knettergekke wereld achter het raam (8+) te zien in Theater De Krakeling, Nieuwe Passeerdersstraat 1, Amsterdam

De knettergekke wereld achter het raam (8+) is een voorstelling van De Toneelmakerij & Troubleman

Klik hier voor meer informatie