De Groene Presents @ Movies that Matter Festival 2019

-
In De Groene Presents zie je twee documentaires met verdieping voor €18. Op zondag 24 maart vertonen we in Filmhuis Den Haag zaal 1 om 14.15 uur Welcome to Sodom en om 16.45 uur Exit

Waar gaat je weggegooide telefoon of computer naartoe als je een nieuwe hebt gekocht? Waarschijnlijk komt hij terecht in Agbogbloshie in Ghana. Deze gigantische stortplaats is een van de meest giftige plekken ter wereld. Hier ligt rond de 250.000 ton elektronisch afval uit westerse landen. Op deze gevaarlijke plek werken en leven meer dan 6000 mannen, vrouwen en kinderen.

Voorafgaand aan Welcome to Sodom geeft journalist Frank Mulder een inleiding over de thema’s uit de film. Mulder schrijft over maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van economie, technologie, religie en internationale betrekkingen. Naast zijn artikelen in onder ander De Groene Amsterdammer en Trouw en Filosofie Magazine schreef hij het boek ‘De Geluksmachine’ (2015).

Waarom sluiten jonge mensen zich aan bij extremistische groepen? En hoe breken ze eruit? Voormalige radicalen bieden een indringende kijk in de cultuur van rechts, links en islamitisch extremisme in Europa en de Verenigde Staten. Geregisseerd door Karen Winther, ooit trots lid van de Noorse neonazi’s.

Na afloop van Exit gaat Jaap Tielbeke, redacteur van De Groene, in gesprek met onderzoeker en specialist op het gebied racisme, islamfobie en (de)radicalisering, Ineke van der Valk en ervaringsdeskundige op het gebied van extremisme, Michel. Zij gaan in gesprek over de thema’s uit de film zoals de bron van radicalisering en het proces van deradicalisering dat gepaard kan gaan met heftige emoties van de persoon zelf, zijn omgeving en de buitenwereld.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons