Op zaterdag 28 mei 2022 is de Afrikadag terug van weggeweest! Na twee jaar waarin de Afrikadag geen doorgang kon vinden, pakken wij in mei uit met een LIVE Afrikadag in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Dit jaar zal de Afrikadag niet gericht zijn op één thema, maar zetten we de overkoepelende kernwaarde van de Afrikadag centraal: de belangrijke rol van Afrikaanse stemmen in maatschappelijke discussies en beleid op nationaal en internationaal niveau.

Hoe verhouden wij ons anno 2022 in Nederland en Europa tot Afrikaanse landen, gemeenschappen en mensen? Hoe bereiken we de noodzakelijke vernieuwing van deze relatie, op basis van gelijkwaardigheid? En wat voor impact heeft bijna twee jaar Covid-19 hierop gehad? Op Afrikadag 2022 staan deze vragen centraal.

De dag bestaat uit verschillende politieke en culturele workshops. Deze worden gegeven door vertegenwoordigers van de Afrikaanse diaspora, Ngo’s en andere partners. Tussen de workshops door kun je het beeldschone KIT verkennen en genieten van Afrikaanse boeken, eten, en veel meer op de inspiratiemarkt.

Ben jij geïnteresseerd in Afrika, internationale samenwerking en/of Nederlands buitenlandbeleid? Check dan onze website voor meer info en blijf op de hoogte via de FacebookInstagram en Twitter van de Foundation Max van der Stoel (FMS)!