The Day of the Middle East is een jaarlijks terugkerend programma georganiseerd door D66 Internationaal. Het doel van dit programma is om meer te weten te komen over het Midden-Oosten dan de krantenkoppen ons vertellen. Experts die een sterke band hebben met de regio gaan in gesprek over de urgente kwesties die daar spelen.

Het thema voor deze zevende editie is klimaatverandering. De gevolgen van klimaatverandering zijn verreikend voor het Midden-Oosten. Van Amman tot Algiers zijn waterschaarste, stijgende temperaturen en woestijnwording uitdagingen voor de steden en mensen in de regio. Tijdens deze discussie bespreken activisten en experts hoe hiernaar wordt gekeken.

Het programma bestaat uit twee delen; een plenaire sessie en een verdiepingssessie. In de plenaire sessie gaan de sprekers in discussie over hoe zij klimaatverandering op de kaart zetten wanneer er ook andere urgente vraagstukken spelen. In de verdiepingssessie wordt er specifiek gekeken naar klimaatdiplomatie en de energietransitie.

Er is een pauze tussen beide sessies, waarbij drankjes en hapjes worden geserveerd. De sprekers worden later bekendgemaakt, houd daarvoor het Facebookevent in de gaten.