Closing Night @ Movies that Matter Festival 2019

-
Een mooi en geslaagd Movies that Matter Festival is niet compleet zonder spetterend slotfeest! Ook dit jaar hebben we weer een mooi affiche op het programma.

?Stieg Larsson: The Man Who Played With Fire | 20:00 – 22:10
Intrigerend portret van de beroemde Zweedse auteur van de Millennium-trilogie, Stieg Larsson. Als onderzoeksjournalist dook Larsson in de duistere wereld van het rechts-extremisme en neonazi’s in zijn land. De film legt bloot hoe het opkomende fascisme in Zweden langzaamaan genormaliseerd raakt in de huidige politiek.

Love The System | 22:00 – 00:00
Een stijlvollige elfkoppige disco funk formatie van eigen boden. Love the System is een band met maar één doel: jou gelukkig maken. ‘’We dachten dat het tijd was voor een tegenwind. Ik heb het gevoel dat de huidige muziekscene te veel gefixeerd is op het ‘’coole’’ of ‘’bad-ass’’ imago. Met Love the System probeer ik de aandacht op de positiviteit te leggen.’’ Aldus frontman Jeff Tropicana.

?️ Slotfilm: €10,50 | Feest gratis o.v.v. een filmticket ?️
? Theater aan het Spui, Grote Zaal → Foyer, Den Haag

? Na de filmvertoning volgt een nagesprek (Voertaal is Engels) met oud collega van Stieg Larsson en huidig hoofdredacteur van Expo Magazine Daniel Poohl over de nalatenschap van Stief Larsson, het anti-racistische Expo Magazine en extreem rechts.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons