Climate College Tour met Diederik Samsom

-

 

 

Tijdens de Climate College Tour, georganiseerd door SungevityThe Student Hotel en Social Enterprise NL, op 11 oktober gaan we in gesprek met Diederik Samsom over zijn persoonlijk pad en over zijn rol binnen het klimaatakkoord. Is zijn kijk op klimaatverandering verschoven door de jaren heen, en wat is zijn visie voor de toekomst? Hoe leidt hij de onderhandelingen rond de klimaattafel Gebouwde Omgeving?

Moderator Peter Melis interviewt Diederik over hoe politiek, activisme en ondernemerschap samen kunnen komen om de energietransitie te versnellen. Welke impact heeft hij bijvoorbeeld teweeg kunnen brengen als activist bij Greenpeace, als CEO van groene energie maatschappij Real Energy en als politicus? Welke oplossingen moeten er komen voor de Gebouwde Omgeving, en hoe dragen sociaal ondernemers hieraan bij? Dumky de Wilde van social enterprise Sustainer Homes deelt zijn oplossing en standpunt over het verduurzamen van de bouw en het tackelen van de CO2-uitstoot problematiek.

Diederik Samsom was tot en met december 2016 politiek leider en fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid (PvdA). Na zijn carrière in de politiek keert De Rode Ingenieur terug naar zijn roots. Duurzaamheid en de energietransitie komen weer bovenaan zijn agenda te staan. Komende jaren leidt hij de onderhandelingen rond de klimaattafel Gebouwde Omgeving. Zijn missie? 7 miljoen huishoudens en 1 miljoen gebouwen verduurzamen en aardgas vrij maken voor 2030.

Ben jij erbij? Meld je hier aan!

Praktisch
Wanneer? Donderdag 11 oktober van 18:00 tot 19:00
Waar? The Student Hotel Amsterdam City, Wibaustraat 129 te Amsterdam
Kosten? Geen

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons