Climate College Tour met Danny Kennedy

-
Tijdens de Climate College Tour, georganiseerd door SungevityThe Student Hotel en Social Enterprise NL, is deze editie op woensdag 5 juni niemand minder dan Danny Kennedy te gast! Hij is auteur van “Rooftop Revolution: How Solar Power can Save our Economy – and our Planet – from Dirty Energy” & mede-oprichter van Sungevity (U.S.).

Danny begon in 1990 als wetenschappelijk onderzoeker bij Greenpeace en was daarnaast als milieuactivisit betrokken bij de organisatie. Hij werd meerdere malen gearresteerd tijdens protesten tegen de oliegiganten. Met de opkomst van solar technology had Danny al gauw de solar virus te pakken.

In 2006 startte Danny, samen met Andrew Birch en Alec Guettel, de sociale onderneming Sungevity. Zij zijn het brein achter de Remote Solar Design tool en brachten als eerste een lease contract voor zonnepanelen en het opbrengen van zonne-energie op de markt. Samen met beroemdheden, zoals Edward Norten en Cate Blanchet, hebben ze de solar virus weten te verspreiden. Danny lanceerde een campagne voor zonnepanelen op het dak van het Witte Huis en publiceerde in 2012 het boek: Rooftop Revolution.

Moderator Peter Melis interviewt Danny over zijn carrière en verschillende rollen: activist, sociaal solar ondernemer en impact inversteerder. Ook gaan we met hem in gesprek over hoe je een beweging staande en gaande houdt.

Ben je erbij? Meld je hier aan!

Praktisch
Wanneer? Woensdag 5 juni van 18:00 uur tot 19:00 uur
Waar? The Student Hotel Amsterdam City, Wibaustraat 129 te Amsterdam
Kosten? Geen

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons