Camera Justitia is het competitieprogramma met acht indrukwekkende films (zowel fictie als documentaire) en naprogramma’s over juridische dilemma’s, waarheidsvinding, internationaal recht en de strijd tegen straffeloosheid. Een internationale jury reikt tijdens de feestelijke Camera Justitia Night de Gouden Vlinder Camera Justitia Award en €5.000 uit aan de regisseur van de winnende film. Vervolgens wordt de film Smuggling Hendrix vertoond. 

Tijdens de Camera Justitia Night, een speciale avond over recht en gerechtigheid, zal de jury onder leiding van Ivar Nijhuis (directeur Communicatie van het Ministerie van Justitie en Veiligheid) de Gouden Vlinder uitreiken aan de regisseur van de winnende film uit het competitieprogramma Camera Justitia. Bekijk hier de acht geselecteerde films van Camera Justitia.

De film Smuggling Hendrix is een van de acht genomineerde films en wordt op de avond vertoond. Smuggling Hendrix is een cypriotische  komedie over het schattige hondje Jimi, die met zijn baasje Yiannis op het Griekse gedeelte van Cyprus woont. Wanneer Yiannis even niet oplet, steekt Jimi pardoes de grens over naar het Turkse deel van het eiland. Mensen mogen zich inmiddels vrij bewegen tussen beide delen, maar voor dieren ligt dat anders. Yiannis stort zich in een onvoorzien en komisch avontuur om zijn trouwe viervoeter terug te krijgen.

Gastheer Bart Stapert (voorzitter Movies that Matter, raadsheer Gerechtshof Den Bosch) warmt het publiek op voor de juridische dilemma’s die in de film de revue passeren.

 

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500