Borduurcafé in het Van Abbemuseum

- Van Abbemuseum

Vanaf zaterdag 21 december opent het Van Abbemuseum het borduurcafé. Je kunt vijf zaterdagen aanschuiven om samen een borduurtechniek te verkennen. Elke keer zijn er andere handwerkexperts die onder andere Afghaanse, Mexicaanse en Japanse technieken demonstreren.

In de tentoonstelling Positions #5 is een collectief borduurwerk te zien dat door vrouwen bij Stichting Ik Wil is gemaakt, onder begeleiding van kunstenares Mounira Al Solh. Dit werk gaat over Arabische woorden voor liefde, en ook die gedachte wordt meegenomen in de borduurcafé’s.

De borduurcafé’s worden samen met de Eindhovense Stichting Ik Wil georganiseerd. Daar komen al jaren allerlei mensen samen om samen iets te leren, doen en creëren. Er zijn geen drempels en iedereen (maar dan ook écht iedereen) kan meedoen.

De workshops vinden plaats op zaterdag 21 december, 11 januari, 25 januari, 8 februari (in aanwezigheid van de kunstenares Mounira Al Solh zelf) en 22 februari van 11 tot 13 uur.

De kosten van de borduurworkshop zijn €10,- per persoon, inclusief museumentree en dus toegang tot de tentoonstelling Positions #5, koffie of thee en zoet, en de materialen die je nodig hebt voor de workshop. Als je alle vijf de sessies mee wilt doen, betaal je €35,-. Koop je ticket op de website van het Van Abbemuseum.

 

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons