Op zaterdag 30 maart zie je tijdens de Best of #MtMF19 drie van de beste films van het festival voor maar €27. Wij kozen onze favoriete speelfilm en documentaire, de derde film is de winnaar van de BNNVARA Publieksprijs die tijdens deze dag bekend wordt gemaakt.

Smuggling Hendrix is een Griekse komedie over het schattige hondje Jimi, die met zijn baasje Yiannis op het Griekse gedeelte van Cyprus woont. Wanneer Yiannis even niet oplet steekt Jimi pardoes de grens over naar het Turkse deel van het eiland. Mensen mogen zich inmiddels vrij bewegen tussen beide delen, maar voor dieren ligt dat anders. Yiannis stort zich in een onvoorzien en komisch avontuur om zijn trouwe viervoeter terug te krijgen.

The Feminister is een bijzonder portret van Margot Wallström, de Zweedse Minister van Buitenlandse Zaken. Zij staat vooral bekend om haar feministische beleid en empathische inborst. We volgen haar gedurende vier jaar, waarin ze stof doet opwaaien door Palestina te erkennen en door Saudi-Arabië te bekritiseren. Ondertussen heeft ze te maken met ernstige bedreigingen en intimidatie.

➤ De winnaar van de BNNVARA Publieksprijs 2019.


Programma

12.00 – 13.30      Smuggling Hendrix

13.30 – 14.15      pauze

14.15 – 15.45      The Feminister

15.45 – 16.45      pauze

16.45 – 19.00      Uitreiking BNNVARA Publieksprijs en vertoning winnende film