Begin van de Herfst: Dienst voor ongelovigen

De Rode Hoed

Jonge, eigenzinnige dienst met aandacht voor de wisseling van de seizoenen. In de drukte van de stad sta je een uur stil bij wat je belangrijk vindt.

Met een inspirerende preek door een bekende spreker – eerder waren onder anderen Marc-Marie Huijbregts, Boris van der Ham en Arjen Lubach te gast, Acteurs lezen gedichten en teksten. Het koor onder leiding van dirigente Maartje Meijer zingt pop, soul en traditionals en er is muziek van topmuzikanten, onder meer uit het Kyteman Orchestra. Samengesteld en geleid door zangeres en theatermaakster Ricky Koole. Ga zitten en laat je raken!

Ricky Koole over wat haar tot deze diensten bewoog: “Ik heb regelmatig kerkdiensten bezocht waar een mooi koor is en sprekers die je aan het denken zetten. Maar die gaan uiteindelijk altijd over God, over het geloof of over de oplossing vinden in het hiernamaals. Aangezien ik niet geloof – of als ik geloof dan ook meteen in alles – vind ik het moeilijk als er een God wordt geplaatst boven alles. Ik voel me dan ook niet geroepen om mee te zingen. Ik stel nu diensten samen waarbij je als niet-gelovige naar hartenlust kunt meezingen. Ook gelovigen kunnen dat, volgens mij, prima.”

Dit programma vond voorheen plaats in De Nieuwe Liefde. Vanaf september 2017 vinden de diensten plaats in de Rode Hoed.

Toegang: EU 10,-
CJP/studenten/ Stadspas/65+: EU 7,50

Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons