Sinds de moord op George Floyd is de wereld (weer) wakker. Ook in Nederland maakten honderden mensen een vuist tegen racisme. Het is nu dé tijd om stappen te zetten in het racismedebat. De overheid heeft daarbij een cruciale rol. In de livestream vertelt Mitchell over de strekking van het manifest én het belang ervan. Ook gaan we met hem en Sharon Axwijk en Charine Eyny van de Stichting Diversiteit & Inclusie Almere (St. Divinc) in op het nut van lokale manifesten als versterking van de landelijke versie. Wellicht inspireert het je om mee te werken aan het Almeerse manifest of het initiatief in eigen hand te nemen in een andere stad. Het gesprek wordt geleid door Karim Amghar, schrijver van het boek Van Radicaal Naar Amicaal en presentator bij NTR.

Heb je een vraag over het antiracisme-manifest? Stel je vraag live aan Mitchell Esajas! Meld je hier aan en ontvang de link voor de livestream op zondag 15 november van 19:00 tot ca. 20:00.

 

Kunstlinie

De livestream wordt georganiseerd door Kunstlinie als aanvulling op de tentoonstelling Why the Caged Birds Sing. We staan hierin uitgebreid stil bij het antiracismeprotest in Almere eerder dit jaar. Daarnaast is er veel aandacht voor kunstenaars, bekend en opkomend, die de thema’s racisme en ongelijkheid verankeren in hun werk. De bezoeker krijgt een inkijkje in hun relatie tot de thematiek en waarom zij ervoor kiezen om wat hen beweegt te uiten in hun kunst.

Vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent COVID-19 is de tentoonstelling tijdelijk gesloten. De tentoonstelling is daarom verlengd t/m 6 december. In de tussentijd biedt Kunstlinie online verdieping en inspiratie, die je vindt op de website www.kunstlinie.nl.