A walk on the Tightrope

- Humanity House

Altijd al willen weten hoe het interviewgesprek voor een asielaanvraag gaat?
A Walk on the Tightrope is een intense documentaire
die je meeneemt in het asielsysteem van Duitsland. Voor het eerst hebben medewerkers van de Duitse immigratiedienst de camera toegelaten. Je kijkt mee met hun dagelijkse werkzaamheden en met de interviews die normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvinden.

In Duitsland ontmoeten asielzoeker en case medewerker elkaar één keer. In een persoonlijk interview moet de asielzoeker geloofwaardig bewijs leveren over de vervolging en het gevaar in het land van herkomst. De case medewerker moet beslissen of dit bewijs geloofwaardig genoeg is en of de asielzoeker mag blijven of moet vertrekken.

De documentaire A Walk on the Tightrope verkent de morele dilemma’s die case medewerkers tegenkomen bij het nemen van deze beslissing. Ook als kijker wordt je uitgedaagd om je definities over vervolging, waarheid, angst, asiel en zelfs de aard van mededogen te bevragen.

Na afloop van de documentaire volgt een nagesprek. De sprekers worden nog bekend gemaakt.

Bekijk hier de trailer:

Over dit programma

Deze filmvertoning is onderdeel van het Global Migrantion Film Festival, een initiatief van de International Organisation for Migration (IOM). In meer dan 100 landen over de hele wereld worden films vertoont waarin de verhalen van migranten centraal staan. Zo wil de organisatie het beeld van migranten veranderen en de discussie over migratie verbreden.
Volg hier het Facebook-event.

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons