Journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld

Voordat je verder leest:

Onafhankelijke journalistiek voor een eerlijke en duurzame wereld kost tijd en geld. Als Vriend van OneWorld steun je voor € 6 per maand onze missie, lees je dagelijks bijzondere verhalen, ontvang je ons magazine en meer!

Ja, ik word Vriend Ik lees eerst verder

De directie van Shell adviseert de aandeelhouders om tegen de duurzaamheidsresolutie van Follow This te stemmen. Dat schrijft het bedrijf in de donderdag gepubliceerde agenda.

Follow This is een groep aandeelhouders die samen aandelen hebben gekocht met als doel om Shell als bedrijf te laten verduurzamen. Follow This vraagt Shell om doelstellingen te formuleren om de uitstoot van broeikasgas te verminderen in lijn met het klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde te beperken tot 2 graden Celcius.

Volgens de directie van Shell is deze resolutie, nummer 21, 'schadelijk' voor het bedrijf en doet het geen recht aan de complexiteit van het energiesysteem. Enkele grote beleggers, waaronder Actiam, Blue Sky Group en Ecofi hebben aangegeven wel voor de resolutie te zullen stemmen. Vorig jaar diende Follow This ook een resolutie in en kreeg het slechts 2,5% van de aandeelhouders mee.  

 

Voor het maken van verhalen hebben we jouw steun nodig.

Ja, ik word vriend (€6 per maand)
Ellen de Lange

Ellen de Lange

Ellen de Lange schrijft over klimaat en duurzaamheid en was projectleider data bij OneWorld
Profielpagina