Dossier Droog, droger, droogst

Achtergrond – Aan de basis van de intense droogtes ligt het klimaatfenomeen Indische Oceaan-dipool, oftewel de Indiase Niño.
De Groene Muur van Afrika komt eindelijk van de grond
Van ’t web – Een 7000 kilometer lange 'muur' van bomen lijkt eindelijk zijn vruchten af te werpen in Afrika.
Droogte in Ethiopië
Column – Het wereldwijde humanitaire systeem staat op de rand van het faillissement. Cordaid pleit voor noodhulp aan lokale organisaties.
Data – Langdurige en extreme droogteperiodes veroorzaken in landen ten zuiden van de Sahara water- en voedseltekorten. OneWorld neemt de cijfers onder de loep.
UN Photo
Nieuws – Een ernstig tekort aan regenval in door El Niño zorgt voor voedselproblemen in verschillende landen in Afrika. Somalië, Ethiopië en Zimbabwe worden het hardst getroffen.
Zware El Niño veroorzaakt toename natuurrampen
Van ’t web – Door El Niño neemt de kans op nieuwe humanitaire crises verder toe.
Ethiopië
Achtergrond – Ethiopië heeft opnieuw te kampen met een ernstige droogte en een voedselramp dreigt. Hoe kan het dat Ethiopië steeds in de problemen raakt?
Lijstje – In Argentinië kwam na 30 jaar het voormalig kuuroord Epecuén weer boven water. Een kort lijstje van 'teruggekeerde' vergane glorie.
watercrisis is oorzaak van huidige vluchtelingstroom
Van ’t web – Achter de conflicten die de vluchtelingencrisis veroorzaken schuilt een belangrijke factor: water (of juist een gebrek daaraan). Zo laat het World Resources Institute (WRI) zien.
Een kijkje in de kledingkast van Chantal Aimée Ehrhardt
Interview – Chantal Aimée Ehrhardt gaat op een duurzame en bewuste manier met kleding om. Een exclusief kijkje in haar kledingkast.
Taklimakan woestijn in China
Actueel – Chinese onderzoekers hebben onder een van de droogste woestijnen ter wereld een enorme onderwaterzee ontdekt.
Lynn Kate verft kleding met eten
Interview – Verven met eten? Lynn Kate kleurt haar zelfontworpen kleding met natuurlijke kleurstoffen uit eten.

Pagina's