Dossier Azië

Actueel – Een Maleisisch hulpkonvooi is Myanmar gearriveerd met goederen voor Rohingya-moslims en etnische Rakhine-burgers.
Actueel – Door een groeiende middenklasse en een steeds kortere levensduur van gadgets is de hoeveelheid e-waste in China verdubbeld in amper vijf jaar.
Actueel – Een Chinese miljardeninvestering in Sri Lanka leidt tot onrust in Hambantota. Dorpsbewoners zijn bang dat ze hun land en huizen kwijtraken.
Clidren in Camodia
Nieuws – Het zijn vaak kinderen van schuldslaven die de bakstenen leveren voor de snel veranderende skyline.
De wereld telt meer mobiele telefoons dan toiletten. Alleen niet in Pakistan, waar tweederde van de bevolking een eigen wc heeft. Een hele vooruitgang en een felicitatie waard volgens de Verenigde Naties. Maar wat kost een wc eigenlijk?
25 miljoen kinderen gaan niet naar school in Pakistan
Actueel – Officieel mogen kinderen niet werken in Pakistan, toch helpen 25 miljoen kids hun ouders om te overleven. Voor hen gloort hoop.
Kinderen op Pakistaanse scholen krijgen te weinig bescherming
Na de jongste terreuraanval op een politieschool heeft Pakistan voor tien dagen de hoogste staat van paraatheid afgekondigd. “We blijven door het hele land alert”, aldus de overheid. Maar hoe?
Slachtoffer landmijn Myanmar
Achtergrond – Na bijna 70 jaar burgeroorlog ligt Myanmar bezaaid met mijnen. Ondanks het vredesproces komen daar nog steeds nieuwe mijnen bij...
oorlogsdreiging tussen India en Pakistan
India heeft schoon genoeg van de Pakistaanse terreuraanslagen op zijn bodem en dreigt met oorlog. Het land kan beter oorlog voeren tegen de armoede, vindt Wilma van der Maten.
Film legt wantrouwen tussen Koerdische groepen bloot
Column – Yezidi's zijn boos over een film die eigenlijk uit had moeten leggen wat ISIS deze bevolkingsgroep heeft aangedaan. Judit Neurink was bij de première.
Stoere surfchicks in Iran pakken hun vrijheid
Achtergrond – In een baai van een streng islamitisch dorp in Iran pakken een paar stoere vrouwen hun vrijheid door te gaan surfen.
Idrees Kanth gooit een symbolische steen als steun aan zijn Kashmiri vrienden
Actueel – Het conflict in Kashmir is weer opgelaaid. "90 procent wil onafhankelijkheid en omdat de Indiase overheid niet wil luisteren is geweld nodig."

Pagina's