KvK-nummer
onbekend
Sector
Non-profit
Branche
Internationale samenwerking

Organisatie-informatie

Blue Deal

20 miljoen mensen wereldwijd toegang geven tot voldoende, schoon en veilig water. Dat is de ambitieuze gedachte achter de Blue Deal: het internationale programma van de 21 waterschappen, de ministerie van Buitenlandse Zaken en Infrastructuur en Waterstaat en partnerorganisaties in 15 landen. Het programma van de Blue Deal loopt tot en met 2030 en bestaat uit 17 partnerschappen in 15 landen. Meer informatie over het programma is te vinden op https://dutchwaterauthorities.com/blue-deal/

De Unie van Waterschappen

Het programmabureau Blue Deal is onderdeel van de Unie van Waterschappen, maar legt verantwoording af aan de Stuurgroep Blue Deal. De Unie van Waterschappen is de koepelvereniging van de 21 Nederlandse waterschappen. Waterschappen zijn verantwoordelijk voor het beheer van waterkeringen, het regionale waterbeheer en het zuiveren van rioolwater. De Unie van Waterschappen vertegenwoordigt de waterschappen nationaal en internationaal en stimuleert kennisuitwisseling en samenwerking. Het is een kleine, informele organisatie van zo’n 80 mensen met een passie voor vernieuwen en verbeteren.

 

De organisatie wordt aangestuurd door de algemeen directeur en 5 MT-leden. Het werk van de Unie van Waterschappen is verdeeld over 5 programma’s/werkvelden:

  • Waterbeleid;
  • Waterkwaliteit, Duurzaamheid en Internationaal;
  • Moderne Overheid;
  • Vereniging, Communicatie en Bestuurlijk Juridische Zaken;

 

Huidige vacatures bij Unie van Waterschappen

Geen vacatures gevonden.