KvK-nummer
27179783
Sector
Non-profit
Branche
Welzijn en cultuur

Organisatie-informatie

Trias is hét Centrum voor de Kunsten in Rijswijk en Leidschendam-Voorburg.

Kunst en cultuur is voor iedereen, dat is het uitgangspunt van Trias. Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen bij ons terecht voor hun persoonlijke ontwikkeling. Ze kunnen lessen of workshops volgen op het gebied van muziek, dans, theater, musical, beeldend en nieuwe media. Trias is expert op het gebied van cultuuronderwijs.

De vier kernbegrippen die Trias binnen haar lessen nastreeft zijn oefenen, presenteren, reflecteren en ontmoeten. Cursisten van Trias leren praktische vaardigheden van een professionele docent, leren te reflecteren op het werk van professionele kunstenaars en hun eigen ontwikkeling en presenteren minstens één keer per cursusjaar op een podium bij Trias of op een andere locatie. Leerlingen werken samen, luisteren naar elkaar, helpen elkaar en leren elkaar accepteren en waarderen.

Groepslessen zijn een belangrijke pijler binnen de filosofie van Trias. Dit onderwijskundig model heeft zich in de loop der jaren bewezen. Samen muziek maken betekent afstemmen en elkaar de ruimte geven. Dit leidt tot meer begrip en waardering voor elkaar. Verschillen in culturele achtergrond, huidskleur of opleidingsniveau blijken dan geen hindernissen meer. Het versterkt de onderlinge verbondenheid.

Huidige vacatures bij Trias, Centrum voor de Kunsten