KvK-nummer
41182258
Sector
Non-profit
Branche
Welzijn en cultuur

Organisatie-informatie

Theater Utrecht is het stadsgezelschap van Utrecht en maakt nadrukkelijk geëngageerd theater, gericht op existentiële thema’s. Altijd in een nieuw verhaal, en in nieuwe vormen. We putten daarbij uit alle mogelijke bronnen: van persoonlijke verhalen, literatuur en muziek tot modehuizen, popcultuur en clubs. Onze makers experimenteren ongeremd met nieuwe technieken, vertelvormen en publieksrelaties en zo verkennen we doelbewust de uiterste reikwijdte van het theater. We bespelen theaters in het hele land en staan geregeld op locatie en op (internationale) festivals.

We bouwen met de makers en het team aan een inclusief gezelschap dat diep lokaal geworteld én internationaal sterk verbonden is. Samen met Utrechtse, Nederlandse en internationale bondgenoten zoeken we naar hét stadsgezelschap van deze tijd. We zetten de kunst centraal en zijn continu op zoek naar hoe we de impact van die kunst zo groot mogelijk kunnen maken. Ons eigen theater De Paardenkathedraal is de thuishaven, maar we zijn als stadsgezelschap ook kind aan huis bij de Stadsschouwburg Utrecht. Innovation:Lab is ons praktisch interdisciplinair onderzoekslab voor nieuwe vormen, toepassingen en werkingen van het theater van de toekomst.

De artistieke kern van Theater Utrecht wordt gevormd door Naomi Velissariou, Casper Vandeputte en Floor Houwink ten Cate. De leiding ligt in handen van Anne Breure, die in november 2022 als Creatief Directeur is aangesteld.

Huidige vacatures bij Theater Utrecht

Geen vacatures gevonden.