Sector
Non-profit
KvK-nummer
66749190
Branche
Welzijn en cultuur
Twitter-gebruikersnaam

Organisatie-informatie

De Generator is een zelfgebouwd productiehuis en presenterend podium, opgericht én gerund vanuit de activistische noodzaak om middels theater de wereld een betere plek te maken. De Generator heeft een horizontale organisatiestructuur met een team van tien vaste part-time collega’s. Momenteel ligt de zakelijke leiding bij de Artistiek leider. Met de aanstelling van een Zakelijk leider zal de dagelijkse en overkoepelende leiding in de vorm van partnerschap komen te liggen bij de Artistiek leider en de Zakelijk leider. De Generator heeft momenteel geen substantiële subsidies, waardoor de medewerkers (deels) op vrijwillige basis werken. Het belang van een Zakelijk leider is echter zodanig van groot belang dat we voor deze functie financiële middelen mogelijk hebben gemaakt. Het productiehuis heeft sinds 2017 verschillende succesvolle producties van jonge makers op haar naam staan. Daarnaast is De Generator een presenterend podium en programmeert ze voorstellingen uit het hele land, veelal binnen programma’s en festivals met politieke thema’s. Gebouwd met eigen handen vanuit een sterke doe-het-zelf mentaliteit vind je bij De Generator professionele theatermakers en kunstenaars met een visie die maatschappelijke kwesties aan de orde stellen. Het publiek is bij De Generator een sleutelfiguur: het publiek kijkt niet enkel als observator naar theater, maar wordt gestimuleerd om een actieve positie in te nemen.

Als Zakelijk leider ben je dé volwaardige partner van onze Artistiek leider Ioana Tudor. Samen runnen jullie het dagelijkse en overkoepelende van De Generator. Het is daarom belangrijk dat de visie en idealen van De Generator een tweede natuur voor je zijn. Je hebt affiniteit met het artistieke aspect van een theater en je bent in staat én hebt zin het artistieke en maatschappelijke te vertalen naar het zakelijke. Zowel op korte als op lange termijn bepaal jij op zakelijk vlak de toekomstvisie van De Generator en zorg je ervoor dat de acties in het heden financieel gezond verlopen. Je bent gestructureerd, kan knopen doorhakken en het komt voor jou als vanzelf om nuchtere en gezonde keuzes te maken. Bij programma's, producties en verhuur ben je o.a. verantwoordelijk voor de fondsenwerving, het maken en bijhouden van begrotingen, boekhouding, het voeren van financiële administratie, het opstellen van contracten en facturen, en de verkoop van producties.

Profiel:

  • Je bent zelfstandig, initiatiefrijk, daadkrachtig en oprecht
  • Je hebt affiniteit met en /of belichaamt feminisme, diversiteit, queerness,  gemeenschapsdenken, doe-het-zelf, sensitiviteit en inclusiviteit
  • Je kunt goed organiseren en plannen
  • Je neemt makkelijk beslissingen en kunt goed onder druk presteren;
  • Je kunt probleemoplossend en out-of-the-box denken;
  • Je bent vriendelijk en duidelijk in de communicatie;
  • Het is een pre als je in de buurt van Leiden woont en een biculturele achtergrond hebt.

Wij vragen
Wij zoeken iemand met relevante ervaring en/of opleiding, met een grote interesse voor een theater en productiehuis als De Generator en die voldoet aan bovenstaand omschrijving en profiel. Je werkt 24 uur per week, één dag alleen online, twee dagen live naast de Artistiek leider.

Wij bieden
Gedeeld eigenaarschap van het enige theater in Nederland dat theater inzet als middel om tot revolutionaire veranderingen te komen, op professionele wijze. Een baan vol uitdagingen en inspiratie waarbij je een zeer groot onderdeel vormt van een kleine gedreven organisatie. Veel gezelligheid, vuur en een inspirerende werkomgeving in een prachtig zelf verbouwd industrieel gebouw in hartje Leiden, ontstaan uit de kraakscene. Het werk is in opdracht als zzp’er van 22 augustus 2022 tot 1 januari 2023, met uitzicht op verlenging. Honorarium is 14 euro per uur, excl. BTW.

Solliciteren? Neem bij interesse of vragen contact op met Artistiek leider Ioana Tudor (ioana@theaterdegenerator.nl). Reacties met motivatie en cv graag uiterlijk 1 juli 2022 naar ioana@theaterdegenerator.nl (let op spelling).

Huidige vacatures bij Theater de Generator

Geen vacatures gevonden.