Sector
Non-profit
KvK-nummer
60574941
Branche
Internationale samenwerking

Organisatie-informatie

Street Child Nederland is een liefdadigheidsinstelling opgericht in 2014. Door middel van onderwijs helpen we de meest kwetsbare kinderen van de wereld met het opbouwen van een duurzame toekomst. De eerste twee jaar werd Street Child Nederland gemanaged door een team van vrijwilligers en stagiaires. Sinds 2017 heeft Street Child Nederland een part-time personeelslid. Op deze manier kan de organisatie groeien en meer fondsen voor de projecten werven.

Onze zusterorganisatie Street Child UK begon in 2008 met het helpen van een klein aantal straatkinderen in Sierra Leone. Sindsdien heeft Street Child al meer dan 650.000 kinderen geholpen met terug naar school gaan, en hebben we duizenden families geholpen met het genereren van duurzame inkomsten zodat hun kinderen onderwijs kunnen blijven volgen. Tegenwoordig werkt Street Child in 16 landen in Afrika en Azië.

Wij geloven erin dat onderwijs de beste manier tot groei is. Zonder sterke onderwijsbasis kan geen samenleving een beter leven voor hun kinderen creëren of hopen op een betere toekomst. Alles hangt af van onderwijs, en wij denken dat wij op dat gebied het grootste verschil kunnen maken. Sinds de start van Street Child UK in 2008 is de organisatie van start gegaan in Nederland en een aantal andere Europese landen, waardoor we het wereldwijde netwerk van Street Child kunnen versterken en fondsen kunnen werven voor de verschillende projecten. Momenteel richting Street Child Nederland zich op het creëren van onderwijskansen en een veilige thuisbasis voor kinderen in onder andere Sierra Leone, Democratische Republiek Congo, Nepal en Oeganda. Hiermee hopen we grote veranderingen in de wereld te gaan maken!

Om de opgehaalde fondsen geïmplementeerd te krijgen, heeft Street Child zeer gekwalificeerde teams, met lokaal personeel op elke locatie. Binnen elk van die landen, heeft Street Child UK minstens één personeelslid, die als consultant adviseert en helpt met de monitoring en evaluatie van de verschillende projecten. Ook de rapportering van Street Child Nederland komt van dit team en deze Street Child consultant, en daarom weten we precies waar onze financiering heengaat en wie ervan profiteert.

Huidige vacatures bij Street Child Nederland

Geen vacatures gevonden.