KvK-nummer
27378739
Sector
Non-profit
Branche
Media
Twitter-gebruikersnaam

Organisatie-informatie

Als Stimuleringsfonds voor de Journalistiek dragen we bij aan het versterken van de journalistieke infrastructuur in Nederland. Wij richten ons hierbij op organisatieontwikkeling, vernieuwing en verdieping van organisaties. Daarnaast zoeken we doorlopend naar nieuwe terreinen om met impact de journalistieke infrastructuur te versterken. Onze activiteiten bestaan uit een wisselwerking tussen kennisdeling, begeleiding en subsidie.

Denk daarbij aan het organiseren van kennisdelingsevenementen, het opzetten van subsidieprogramma’s voor de ontwikkeling van de onderzoeksjournalistiek of innovatie en het (laten) uitvoeren van onderzoek. Daarnaast delen we via onze website svdj.nl nieuws over ontwikkelingen in de journalistieke sector.

De afgelopen jaren zijn we als organisatie gegroeid van een meer traditionele subsidieverstrekker naar sparringpartner en een centrum van kennisdeling en innovatie. Het Stimuleringsfonds ontvangt als zelfstandig bestuursorgaan (ZBO) jaarlijks een bijdrage van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, waaruit alle activiteiten worden gefinancierd, overeenkomstig de Mediawet.

Huidige vacatures bij Stimuleringsfonds voor de Journalistiek

Geen vacatures gevonden.