Ooit een basisschool, nu een Community met tientallen organisaties en initiatieven waaronder het Huis v/d Wijk ‘De Buurtzaak’. Podium voor kunst, cultuur en debat.
KvK-nummer
51487403
Sector
Non-profit
Branche
Welzijn en cultuur
Twitter-gebruikersnaam

Organisatie-informatie

De Ru Paré is gevestigd in een voormalig basisschoolgebouw in Slotervaart en vormt een Community met tientallen organisaties en initiatieven. Met de Theaterzaal bieden we een podium voor debat, literatuur, spoken word, theater en muziek. Tevens proberen we een gezellige en laagdrempelige ontmoetingsplek te zijn voor buurtbewoners. Ru Paré staat voor inclusie en sociale rechtvaardigheid: solidariserende buurteconomie en coöperatieve samenwerking.

Kom vooral langs een keer langs om een kijkje te nemen. Voor een bakje koffie/thee, om een boek te lezen, om mensen te ontmoeten of een plekje om te studeren. Of tijdens één van onze programma’s of activiteiten.

Ook het Huis van de Wijk ‘De Buurtzaak’ is in de Ru Paré gevestigd en maakt daarmee deel uit van de Community.

Wederkerigheid staat centraal in de Ru Paré Community. Iedereen die een beroep doet op de voorzieningen en faciliteiten van de Community geeft ook wat terug aan de Community. Deze manier van werken maakt van mensen deelnemers en participanten in plaats van klanten of consumenten. Mensen en groepen die niet de financiële middelen hebben kunnen door op een andere manier terug te geven alsnog gebruik maken van de faciliteiten.

De Ru Paré Community is een initiatief van Samenwonen-Samenleven (SWSL). SWSL voert diverse sociale projecten uit in Amsterdam Nieuw-West en West. Daarnaast exploiteert en programmeert SWSL sinds eind 2020 ook Station Wildeman, een community in wording in de Wildemanbuurt (Osdorp).

Huidige vacatures bij Stichting Samenwonen-Samenleven (SW-SL) / Ru Paré Community

Geen vacatures gevonden.