KvK-nummer
30187641
Sector
Non-profit
Branche
Anders
Twitter-gebruikersnaam

Organisatie-informatie

Stichting LOS zoekt een coördinator Meldpunt Vreemdelingendetentie, 32u per week, zwangerschapsvervanging
Stichting LOS (Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt) is een landelijke organisatie ter ondersteuning van het netwerk van de hulpverlening aan migranten zonder verblijfsvergunning. Wij faciliteren uitwisseling en samenwerking tussen hulporganisaties en we lobbyen voor verbetering van de leefomstandigheden van migranten zonder verblijfsvergunning.

Bij Stichting LOS is ook gevestigd het Meldpunt Vreemdelingendetentie, bedoeld om de leefomstandigheden van mensen in vreemdelingendetentie en tijdens de uitzetting te verbeteren. Het Meldpunt biedt een luisterend oor aan mensen die in vreemdelingendetentie zitten, ondersteunt hun klachten bij de Commissie van Toezicht en verspreidt de zo verkregen informatie naar publiek en politiek. Bij het Meldpunt werken 3-4 stagiaires die in de praktijk de telefoontjes uit het Detentiecentrum aannemen en de klachten en nieuwsbrieven schrijven.

De coördinator Meldpunt Vreemdelingendetentie is verantwoordelijk voor de werving, selectie en begeleiding van de stagiaires, de contacten met de directie van het Detentiecentrum, de zichtbaarheid van het Meldpunt in de media, en de politieke lobby voor verbetering van de omstandigheden in het Detentiecentrum en de condities tijdens uitzettingen.
Voor het Meldpunt zoeken wij tijdelijk een coördinator, 32upw vanaf 1 juni 2023 (zwangerschapsvervanging)

De werkzaamheden van de medewerk(st)er zullen omvatten:
- werven en begeleiden van stagiaires en vrijwilligers
- bekendmaking van misstanden in vreemdelingendetentie en tijdens uitzettingen via sociale media en nieuwsbrieven
- contact onderhouden met de directie van het Detentiecentrum en met andere overheidsinstanties en organisaties die zich bezig houden met vreemdelingendetentie en uitzettingen
- woordvoering over de situatie in vreemdelingendetentie en tijdens uitzettingen in de media en bij politici
- uitvoeren van onderzoek in samenwerking met andere organisaties

Voor deze werkzaamheden vragen we een medewerker met de volgende kwaliteiten en ervaringen:
- HBO/ academisch werk- en denkniveau
- affiniteit met de doelgroep
- ervaring met de begeleiding van stagiairs en vrijwilligers
- ervaring met social media en woordvoering

Salaris volgt schaal 8 CAO welzijn. Meer informatie over de functie kunt u krijgen bij Stichting LOS, Revijara Oosterhuis, revijara.oosterhuis@stichtinglos.nl of 010 747 0156
Sollicitaties per mail graag uiterlijk maandag 15 mei 09:00uur naar: rian.ederveen@stichtinglos.nl. Gesprekken zullen plaatsvinden op 24 mei.

Huidige vacatures bij Stichting Landelijk Ongedocumenteerden Steunpunt (LOS)

Geen vacatures gevonden.