KvK-nummer
41209178
Sector
Non-profit
Branche
Anders

Organisatie-informatie

Stichting DOEN gelooft dat een groene, sociale en creatieve samenleving mogelijk is. Veel mensen werken vanuit ondernemerschap actief aan innovatieve oplossingen voor een betere wereld. Zij lopen voorop, durven risico te nemen en veroorzaken verandering. Ze doorbreken oude structuren en zorgen ervoor dat er nieuwe perspectieven ontstaan op bestaande problemen. Deze voorlopers vormen ook een inspiratiebron voor anderen.

De rol van DOEN is om deze voorlopers in de eerste fase te ondersteunen, om initiatieven een vliegende start te geven en daarmee innovatie te stimuleren. Na deze eerste fase draagt DOEN de initiatieven waar mogelijk over aan andere partijen om de impact van de initiatieven te vergroten. Door het steunen van deze voorlopers versnelt DOEN de transitie naar een duurzame, sociale en creatieve wereld.

DOEN is 30 jaar geleden opgezet door de Postcode Loterij om kleine, vernieuwende duurzame initiatieven te ondersteunen. DOEN ontvangt jaarlijks een bijdrage vanuit de Nationale Postcode Loterij en VriendenLoterij. Hiermee ondersteunt DOEN elk jaar meer dan 250 voorlopers met subsidies, leningen en door te investeren (via de maatschappelijke investeringsmaatschappij DOEN Participaties), in het verlengende van en aanvullend op de terreinen waar de goededoelenloterijen werken.

Huidige vacatures bij Stichting Doen

Geen vacatures gevonden.