KvK-nummer
53993985
Sector
Profit
Branche
Welzijn en cultuur

Organisatie-informatie

We zijn een van de grootste schouwburgen van Nederland en programmeren voor een veelzijdig en gretig Utrechts publiek en ver daarbuiten. De programmering bestaat uit: toneel, muziektheater, cabaret en dans, aangevuld met opera, musical, circus en show. Van traditioneel tot experimenteel. Ook kijken we over de grenzen en tonen belangrijk internationaal werk. We hebben oog voor jonge makers en zetten stevig in op talentontwikkeling. Stadsschouwburg programmeert circa 550 voorstellingen waar meer dan 200.000 bezoekers mee bereikt worden.

 

Stadsschouwburg Utrecht werkt nauw samen met het Nederlandse podiumkunstenveld en de gezelschappen, met de Utrechtse gezelschappen in het bijzonder en met festivals als SPRING, Tweetakt en het Nederlands Film Festival. We produceren ook elk seizoen een eigen kerstproductie voor de hele familie en zijn regelmatig coproducent voor locatieproducties. Daarnaast beschikt de schouwburg over een eigen restaurant, Zindering, en het dagcafé Mevr. Dudok. We vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in ons theater. Daarom experimenteren we met nieuwe strategieën om jongere en diverse publieksgroepen en partners te bereiken en te behouden.

Utrecht is een diverse stad, midden in Nederland met veel culturen en een relatief jong publiek. Er is een theaterschool, een universiteit, er opereren grensverleggende makers die zowel op internationaal als op lokaal niveau werken. Stadsschouwburg neemt een prominente plek in om deze werelden samen te brengen.

Huidige vacatures bij Stadsschouwburg Utrecht

Geen vacatures gevonden.