Sector
Non-profit
KvK-nummer
0000
Branche
Welzijn en cultuur

Organisatie-informatie

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd & Sport en European Solidarity Corps is in Nederland verantwoordelijk voor twee initiatieven van de Europese Unie: Erasmus+ Jeugd en het European Solidarity Corps. Aan beide EU subsidieprogramma’s staat de gedachte aan de basis dat investeringen in niet-formeel leren van cruciaal belang zijn om jongeren de kans te geven zich te ontwikkelen.

 

Het Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd & Sport en European Solidarity Corps is ondergebracht bij het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

 

Wij zijn op zoek naar een
Programma-Adviseur Strategie en Impact (32 uur)

 

Als Agentschap vinden we het belangrijk dat:

 • we díe projecten financieren die daadwerkelijk het verschil maken;
 • organisaties en jongeren actief binnen onze programma’s van elkaar kunnen leren;
 • we trainingen aanbieden die de kwaliteit van (internationaal) jongerenwerk in Nederland écht een stap verder brengen;
 • we op de thema’s kwaliteit van het jongerenwerk en jongerenparticipatie Nederlandse vraagstukken en kennis uit andere Europese landen bij elkaar brengen.

Om hier - daadwerkelijk stappen in te zetten zijn we op zoek naar een Programma Adviseur Strategie en Impact.

 

Wat wordt jouw rol?
Als Programma-Adviseur Strategie en Impact draag jij bij aan een zo groot mogelijke positieve impact van onze programma’s op jongeren en het jongerenwerk. In samenwerking met de Programma Adviseurs bedenk je bijvoorbeeld hoe onze programma’s in Nederland ingezet kunnen worden, wat de belangrijkste kernboodschappen zijn en hoe we die in al onze werkzaamheden en activiteiten zo goed mogelijk naar buiten laten komen. Verder geef je vorm aan onze internationale kennismakelaarsfunctie. Je ontwikkelt een meerjarenstrategie voor de inzet van onze nationale en Europese netwerkbijeenkomsten en trainingen, coördineert de uitvoering hiervan en monitort het budget. Als laatste heb je een belangrijke rol in het bijdragen aan de accountability van beide programma’s: je volgt het monitorings- en impact onderzoek dat door het Europese netwerk wordt uitgevoerd (RAY), coördineert de bijdragen hiervan vanuit Nederland en denkt samen met de afdeling communicatie na over hoe de uitkomsten zowel intern als extern gebruikt kunnen worden.

 

Wat vragen we van jou?

Je staat achter de kernwaarden van onze programma’s, en je wordt blij van meedenken over hoe we onze programma’s zo goed mogelijk in kunnen zetten en hoe we beschikbare kennis om kunnen zetten in een duidelijke strategie. Je vindt het daarbij niet erg om ook hands-on taken uit te voeren.

 

Je werkt zelfstandig binnen een gedreven, hecht en dynamisch team. Je bent een echte teamplayer met een hands-on mentaliteit. Verder herken je jezelf in het volgende profiel:

 • WO werk- en denkniveau.
 • Je wordt blij van impact-denken en de Theory of Change.
 • Je bent goed in strategieontwikkeling en het ontwikkelen van kernboodschappen.
 • Je hebt ervaring met het inrichten en stimuleren van kennisdeling binnen en buiten een organisatie.
 • Je vindt het leuk om invulling te geven aan een relatief nieuwe functie; je doorziet snel wat er nodig is en bent goed in het stellen van prioriteiten.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en hebt een duidelijke visie.
 • Je hebt sterke communicatieve en adviesvaardigheden.
 • Je bent goed in overzicht houden, organiseren en plannen.
 • Je hecht waarde aan een diverse en inclusieve werkomgeving, waar iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt.
 • Je beschikt over een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt de flexibiliteit om af en toe voor een paar dagen in het buitenland te zijn.

 

Wat kun je verwachten van ons?

Je solliciteert op een functie voor 32 uur per week voor de duur van 15 maanden met intentie tot verlenging. Je salaris is afhankelijk van je ervaring en valt conform CAO Sociaal Werk in schaal 9 (per 1 januari 2023 € 4.445,- bruto per maand o.b.v. 36 uur per week). Maar wacht, er is nog meer te noemen: veel vrijheid in de indeling van je werktijden en werkplek, een prachtig kantoor vol leuke mensen op de Churchilllaan Utrecht, individueel keuzebudget van ruim 18% van je salaris, flexibel in te zetten feestdagenverlof, vergoeding voor thuiswerkmiddelen, fietsregeling, collectief opleidingsaanbod en een individueel loopbaanbudget. Waar wacht je nog op?

 

Informatie en sollicitatie

Je kunt je sollicitatie tot en met woensdag 7 december indienen via de knop Solliciteren op onze website www.werkenbijhetnji.nl. Informatie over de inhoud van de functie is verkrijgbaar bij Jojanneke de Waal, Hoofd Nationaal Agentschap Erasmus+ Jeugd en European Solidarity Corps, via het telefoonnummer 030-230 6602.

 

De gesprekken vinden plaats op de volgende data:

 • eerste gesprekken: dinsdag 13 december
 • tweede gesprekken: dinsdag 20 december

 

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:

 

 

Huidige vacatures bij Nederlands Jeugdinstituut

Geen vacatures gevonden.