Investico doet diepgravend onderzoek op basis van grondig uitgezochte feiten.
KvK-nummer
NVT
Sector
Non-profit
Branche
Media
Twitter-gebruikersnaam

Organisatie-informatie

Investico Platform voor Onderzoeksjournalistiek de democratische rechtsstaat door het voeden van het publieke debat. Niet door opgeklopte schandalen te presenteren, maar door in nieuws- en onderzoeksverhalen inzichtelijk te maken hoe besluiten tot stand komen in maatschappelijke kwesties die voor Nederland van belang zijn; waar de uitvoering mogelijk ontspoort en hoe de controle functioneert. Investico biedt tegenwicht tegen de korte adem en de incidentgerichtheid die het maatschappelijk debat vaak overheersen.

Goed onderbouwde onderzoeksjournalistiek kan alleen worden gerealiseerd met voldoende tijd en middelen. Investico is een non-profit organisatie die mede wordt gefinancierd door onafhankelijke, maatschappelijk georiënteerde geldschieters. Onze artikelen zijn geen producten om winst mee te maken. Dat geeft ons de tijd en de ruimte om kwesties tot op de bodem uit te zoeken.

Investico is niet de zoveelste zelfstandige speler in het overbevolkte en versnipperde Nederlandse medialandschap. Samenwerking is het uitgangspunt van Investico. Wij zoeken altijd samenwerking met de redacties van andere media en creëren daarmee een ‘hefboom’: ieder onderzoek wordt bij meerdere mediapartners gepubliceerd en bereikt daardoor een groot publiek. Onderzoek wordt bovendien gedaan door een team van Investico en mediapartners. Zo wordt efficiënt omgegaan met schaars onderzoeksgeld en kennis. Bovendien wordt de maatschappelijke impact van ieder onderzoek gemaximaliseerd. Investico is als non-profit platform voor samenwerking binnen Nederland uniek.

Huidige vacatures bij Investico Platform voor Onderzoeskjournalistiek

Geen vacatures gevonden.