Circulair boeren in de Achterhoek

Het is niet te hopen dat het regent als melkveehouder Henk Jolink uit Drempt zijn weiland bemest. Zijn gras groeit namelijk uitstekend door de voedingsstoffen in de koeienpoep en bij een overdaad aan regenwater spoelt het zo van zijn land, richting het riool of via...

Alleen nog maar planten eten?

Natascha Kooiman (31 jaar) is mede-oprichter en eigenaar van Smaackmakers. In deel 1 van de serie Duurzame Toekomstdenkers vertelt ze hoe ze met haar onderneming wil bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem.Natasha houdt zich bezig met de...

Hoe schaffen we grensdetentie af?

Wie als asielzoeker in Duitsland of België binnenkomt, kan door naar een open asielzoekerscentrum. In Nederland worden velen opgesloten. De Asielzoekmachine zoekt oplossingen voor een beter asielbeleid. De Asielzoekmachine onderzoekt via een webdoc,...

‘Dit zijn geen oplossingen voor het lab’

Van spotgoedkope kleikoelkasten tot eetbare lepels. Frugal (spaarzame, sobere) innovaties zijn even handig en eff ectief als huis-tuin-en-keukenapparaten, maar zijn goedkoper, simpeler en ontsproten uit het brein van de gebruikers ter plekke. Kern van de fi losofi e:...