Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Margriets Betere Wereld bestaat uit 70 vrouwen die verbonden zijn aan een organisatie, stichting of een enkel project dat als doel heeft een betere wereld te creëren. Die wereld kan dichtbij zijn – de straat of het dorp – maar ook ver weg: een ander land of zelfs continent. De vrouwen die deelnemen aan Margriets Betere Wereld krijgen van ons € 1.500 om in hun goede doel te steken.

Iedere vrouw uit Margriets Betere Wereld heeft een eigen pagina op deze website, waarop ze een verslag bijhoudt van haar werk voor haar project. Ook zijn op de site filmpjes te zien van de verschillende vrouwen waarin ze vertellen wie ze zijn, wat hun motivatie is en waarom ze het belangrijk vinden om deel te nemen aan Margriets Betere Wereld. Alle vrouwen doen een beroep op jou als lezeres én bezoeker van de website om hen te steunen in het werk dat ze verrichten. Je kunt 'vriendin' worden van deze vrouwen en daarmee de projecten ondersteunen waar zij voor staan. Op deze manier ontstaat er een netwerk van vriendinnen binnen Margriets Betere Wereld. Met één simpele muisklik steun je dus al een doel en kun je alles volgen op de pagina('s) van jouw vriendin(nen) uit Margriets Betere Wereld.

Wekelijks zullen er nieuwtjes zijn over de projecten. Welke vorderingen zijn er gemaakt? Waaraan is het geld besteed? En hoe gaat het met de vrouwen uit de Margriets Betere Wereld? Je zult begrijpen dat de vrouwen vaak verlegen zitten om hulp of goederen. Op de site kunnen zij binnenkort oproepjes plaatsen, waar bezoekers op kunt reageren. Maar het kan ook zijn dat je een bepaald doel iets aan te bieden heeft. Ook dan kun je elkaar vinden via de zoekfunctie op de website.

Kijk op http://www.margrietsbeterewereld.nl/interactief/members/marleenbontekoe.aspx voor de weblog over de Y.

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief