Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Op 21 september 2008 vindt de 24e editie van de Dam tot Damloop plaats. Met vorig jaar 35.000 deelnemers, belooft het ook dit jaar weer gezellig druk te worden. Oxfam Novib geeft deelnemers, maar ook mensen zonder startbewijs, de kans veeteelt in ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Onmisbaar
Vee is onmisbaar in ons leven en zorgt samen met landbouw voor onze voedselvoorziening. In landen waar landbouw niet of nauwelijks mogelijk is door de bodemkwaliteit of het klimaat is vee zelfs van levensbelang. Melk,

Moevooreenkoe4
Foto: CC

eieren en vlees bevatten belangrijke proteïnen voor een gezonde voeding. Naast voedselvoorziening speelt het vee ook een belangrijke rol als werkkracht. Trek- en lastdieren zoals paarden, ezels, runderen en kamelen werken als natuurlijke kracht op akkers en voor transport (Dierenartsen Zonder Grenzen).

Koeiencollectebus

Als loper van de Dam tot Damloop kun je een koeiencollectebus openen en je laten sponsoren voor het goede doel. Vraag al je vrienden en familie om jou te steunen, want hoe meer koeien hoe beter! En als loper met het hoogste sponsorbedrag win je ook nog eens een iPod Nano, gesigneerd door Gabriel Rios. Doe je niet mee aan de Dam tot Damloop en kun je je niet laten sponsoren, sponsor dan zelf iemand! Kijk op de actiewebsite Moevooreenkoe2welke hardlopers een koeiencollectebus hebben en doe een donatie.

Doe mee
Heb jij ook zin om moe te worden voor een koe? Ga dan nu naar de actiewebsite van Oxfam Novib en open een koeiencollectebus of sponsor een loper naar jouw keuze. En ga natuurlijk op 21 september kijken hoeveel koeien de lopers hebben opgebracht bij binnenkomst.

Oxfam novib

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief