Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Midden in de woestijn is onder de verzengende zon een geheel nieuwe stad ontstaan. Een stad die voor 80 procent uit kinderen bestaat. Vanuit het perspectief van vier kinderen uit verschillende sociale milieus, zien en voelen we hoe het is om op te groeien in deze stad; het vluchtelingenkamp Zaatari. Een plek met weinig middelen of zicht op verbetering, maar met ruimte voor dromen. Ondanks hun situatie blijken de kinderen het vermogen te hebben om van niets iets te maken; een prop wordt een voetbal, twee insecten een dierentuin. Zaatari Djinn is een zeldzaam intieme film over de veerkracht van kinderen die de werkelijkheid een stuk rooskleuriger zien dan volwassenen. Zaatari mag dan een plek zijn zonder geschiedenis of toekomst, het is ook een thuis.

[[{“fid”:”54483″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”Zaatari Djinn [NL TRAILER]”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”Zaatari Djinn [NL TRAILER]”},”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”Zaatari Djinn [NL TRAILER]”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

Gratis en met korting naar Zaatari Djinn

Zaatari Djinn gaat op 2 maart in première in diverse bioscopen in Nederland. OneWorld mag 5 x 2 vrijkaarten weggeven voor een voorstellingsdatum en theater naar keuze! Maak kans op een setje en stuur vóór donderdag 9 maart 2017 een mail naar redactie@oneworld.nl o.v.v. Vrijkaarten Zaatari Djinn en vermeld je naam, straat, postcode en woonplaats.

Op 4 maart is een speciale vertoning in aanwezigheid van Catharine van Campen in Rialto in Amsterdam. Ze wordt geïnterviewd door Peter Delpeut. Lezers van oneworld.nl krijgen 2 euro korting p.p. voor de voorvertoning. Noem bij de kassa de code ONEWORLD@RIALTO.

Zaatari Djinn

 

Vanaf 2 maart is de film ook on demand te zien via filmthuis.nl

Lees meer over de film, regisseur Catharina van Campen, over de vier kinderen in de film en de speellijst.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500