Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Handige sites:

De OneWorld pagina met de onderwerpen die in Cancún besproken worden, en live tweets over de klimaattop. 

The Guardian houdt het nieuws en achtergronden over de top in Cancún bij in een speciaal dossier.

Vlieg op de muur Wil jij ook aan de conferentie deelnemen? Dat kan via je smartphone. Het UNFCCC heeft een app voor de iPhone ontwikkeld waarmee je 24/7 op de hoogte kunt zijn. Bekijk ook onze COP 16 twitterfeed.

Laatste nieuws over klimaatverandering, interessante adaptatieprojecten in ontwikkelingslanden en blogs vanuit het veld vind je bij Reuters Alertnet.

Wat is er ook alweer in Kopenhagen afgesproken? De BBC zet het voor je op een rijtje.

Hoeveel geld is er toegezegd om klimaatverandering tegen te gaan? En wat houdt klimaatfinanciering precies in? Het World Resources Institute maakte een handig overzicht met vraag en antwoord.

Silke Nieuwenhuis, Anne Marieke Schwenke en Carla Kivits van ICCO Kerk in Actie zijn ook in Cancún en doen verslag van de conferentie.

Chileense mijnwerkers knibbelen aan Cancún De BBC heeft door de uitgebreide covering van de redding van de Chileense mijnwerkers geen geld meer over om net als in Kopenhagen een leger verslaggevers op de top af te sturen.

Oxfam International heeft meerdere bloggers in huis die hun ervaringen met klimaatprojecten met de buitenwereld delen. It’s getting hot in here en andere klimaatblogs vind je hier.

Klimaatexpert nodig? In Nederland vindt voorafgaand aan de klimaattop een grote conferentie plaats over ontwikkelingslanden en klimaatadaptatie op de sprekerslijst vind je tal van kenners.

Hoe groen is Cancún? Vernielde mangroves, enorme afvalbergen en overdadige hotels. Milieuactivisten snappen niet waarom uitgerekend een decadente badplaats als Cancún als locatie voor een klimaatconferentie is gekozen.

Acties en campagnes:
De campagne Daar ben ik vraagt aandacht voor de gevolgen van klimaatverandering in ontwikkelingslanden.

Aprodev, een oecumenisch netwerk van Europese ontwikkelingsorganisaties zal in Cancún van zich doen spreken.

350 campagne een internationale campagne tegen klimaatverandering die pleit voor het terugdringen van de hoeveelheid CO2-deeltjes in de atmosfeer naar 350 deeltjes per miljoen, het niveau van 1986.

De Verenigde Naties organiseren weliswaar klimaatconferenties maar dat wil nog niet zeggen dat het er in eigen huis zo klimaatvriendelijk aan toe gaat. Een voorlichtingsfilmpje om het milieubewustzijn van de blauwhelmen op te krikken: 

Greening the Blue from Greeningtheblue on Vimeo.

Foto boven: De top van de Kilimanjaro raakt steeds meer eeuwige sneeuw kwijt, cc UN photo

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief