Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De oorlog in Syrië gaat volgende week zijn zesde jaar in. De omstandigheden waarin veel vluchtelingen moeten zien te overleven zijn vaak mensonwaardig. Dat laten VR Gorilla en Stichting Vluchteling zien met vier schrijnende portretten, in virtual reality.

Een vluchtelingenkamp in Noord-Irak. Je kijkt rond en ziet de abominabele omstandigheden. Je hoort de schrijnende verhalen van mensen die er soms al jaren wonen. En je voelt de uitzichtloosheid. De kracht van virtual reality is dat je de keiharde realiteit van alledag in dat kamp bijna aan den lijve ondervindt. 
De opvang van de Syrische vluchtelingen in de buurlanden (opvang in de regio) schiet te kort. Landen als Irak, Libanon, Jordanië en Turkije vangen gezamenlijk 4,2 miljoen Syrische vluchtelingen op. Maar de rek is er allang uit. Voedsel is op rantsoen, fatsoenlijke slaapplekken zijn schaars of schrikbarend duur, medische zorg ontbreekt vaak, honderdduizenden kinderen gaan al jaren niet naar school, of moeten bedelen om aan de kost te komen.

VR Gorilla, een in Amsterdam gevestigde virtual reality producent, maakte in januari in samenwerking met Stichting Vluchteling vier portretten van Syriërs die naar Irak vluchtten. Het project heet ‘The Pursuit of Happiness’, de 360-graden opnames in een vluchtelingenkamp zijn heftig, de reddeloosheid is zicht- en voelbaar. 

Stichting Vluchteling wil de films inzetten bij het informeren van het Nederlandse publiek en het werven van donateurs.

 

stichting vluchteling 1

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief